trešdiena, 2012. gada 4. aprīlis

Cēzara salāti ar vistu


Bija laiks, kad rosols un krabīšsalāti bija visu svētku, klases vakaru, dzimšanas dienu un vārda dienu karalis, bet nu jau kādu laiciņu mūsu ģimenes/draugu pasēdēšanās tieši Cēzera salāti ir tie, kas tiek pieprasīti. Tas salikums ir maģiski garšīgs un grūti nosaukt kādu, kam šie salāti negaršotu, tādēļ, ka grasies kādu savaldzināt vai gluži vienkārši parādīt, ka gatavošana ir tava lieta, tad liec galdā cēzerus un tu tiksi novērtēts. Galvenais nenoslinkot un sastāvdaļas pagatavot pašam. Un ar vistiņu, liec neliec, aizvieto ar bekonu vai tīģergarnelēm un visi vēljoprojām gribēs papildus porciju!


Romiešu lapas
Bekons
Parmezan siers
Vistas fileja
Baltmaizes grauzdiņi
CĒZERA MĒRCE:
Olas dzeltenums
Eļļa
Sinepes
Citronu sula
Ķiploku daiviņas
Anšovi
Soja
Vorčestera mērce

SALĀTU PAGATAVOŠANA:
Romiešu lapas plēš ar rokam palielos gabalos.
Bekonu cep kraukšķīgu un pēc tam sakapā.
Vistas fileju cep veselā veidā, tad sagriež šķēlēs vai arī cep uzreiz gabaliņos.
Parmezan sieru sarīvē uz smalkās rīves.
Mērces pagatvošana:
Blenderī olas dzeltenumiem pievieno sinepes, citronu sulu, ķiploku daiviņu, anšovus, soju un Vorčestera mērci. Visu sablenderē viendabīgā mērcē.
Blenderējot tālāk, tievā strūkliņa pievieno eļļu, līdz mērce kļūst bieza un krēmīga.
(Mērces sastāvdaļu proporcijas ir atkarīgs cik izteiksmīgu garšu jūs vēlaties.)
Piemēram: 2gb olas dzeltenumi, 1ēdamk. sinepes, 1/4 citronu sulas, 1 gb ķiploku daiviņa, 7gb nelieli anšova šķēlītes, 2 ēdamk. sojas un Vorčesters, eļļa 200g)
Bļodā sajauc lapas, bekonu, mērci.
Pasniedz ar vistas fileju gabaliņiem, sieru un baltmaizes grauzdiņiem.

Lai labi garšo! Priekā :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru