pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

Banānu, melleņu mafini


Tā kā abas nupat, nupat esam kļuvušas par tantēm, tad par prieku šim jaukajam notikumam arī tapa šie mafini. Tā kā negribējās taisīt klasiskos šokolādes mafinus, bet kaut ko svaigāku un ne tik sātīgu, tad tapa šie melleņu-banānu jaukumi. Jaunajai mammītei garšoja un, kad mazais Hugo paaugsies, cepsim arī viņam :)


Mafini
150g milti
100 g cukurs
1/2 paciņa cepamais pulveris
naža gals soda
šķipsniņa sāls
1 ola
75g augu eļļa
120g bezpiedevu jogurts
2 vidēja lieluma banāni
mellenes (daudzums pēc vēlēšanās)
Garnējums
70g saldais krējums
180 g svaigais siers
cukurs pēc garšas
citronu sula pēc garšas

PAGATAVOŠANA:
Sablenderē banānus viendabīgā masā.
Ar putojamo slotiņu bļodā sajauc eļļu, jogurtu un olas.
Masai pievieno miltus, cukuru cepamo pulveri, sodu, sāli, kārtīgi samaisa.
Tad pievieno banānu un mellenes, un masu liek mafinu formiņās (masai jābūt 2/3/ no formiņas, jo cepot tā piepūtīsies)
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 20min.
Saputotam putukrējumam pievieno citronu sulu un svaigo sieru, puto līdz viendabīgai masai.
Mafinus garnē ar svaigo siera krēmu un svaigām ogām.

Lai labi garšo! Priekā!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru