otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Mājās cepta maize ar aknu pastēti un ābolu biezeni


Maize
350g kviešu milti
150g pilngraudu milti
300g bezpiedevu jogurts
150g burkāni
50ml piens
80g ķirbju sēklas
40g valrieksti
40g saulespuķu sēklas
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. soda
1 tējk. sāls
sviests maizes glazūrai

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 210 grādos. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
Tad pievieno sarīvētus burkānus, pielej jogurtu, pienu un visu rūpīgi ar rokām samīca.
Mīklai ir jābūt mitrai, kas līp pie rokām.
Uz cepamo papīru liek mīklu un veido maizes formu, un ar slapjām rokām nolīdzina grubuļaino vismu.
Cep 210 grādos 30min.
Pēc cepšanas maizi atpūtina 15min ietītā dvielī, lai maize nesakaltu.
Izcepto maizi ietauko ar sviestu, lai maizes garoza kļūtu kraukšķīga

Pastēte
450g vistas aknas
1 liels ābols
150g baltvīns
2 olas
60g sviests
sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:
Cep aknas līdz gatavībai, pievienojot sāli un piparus.
Nomizo ābolus un sagriež nelielās šķēlītēs, un pievieno izceptai aknai.
Pievieno vīnu un visu sautē līdz āboli paliek mīksti.
Visu liek blenderī un pievieno olas un sviestu. Visu blenderē līdz viendabīgai masai. 
Atdzesē.

Ābolu biezenis
2 lieli āboli
150g baltvīns
Pagatavošana:
Ābolu sautē vīnā līdz tie kļūst mīksti.
Ābolus sablenderē biezenī.

Māsas novēl Jums labu apetīti!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru