otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Ogu drumstalu kūka ar vaniļas saldējumu



Smilšu mīklas pamatnei un drumstalām
300g milti
150g mīksts sviests
60g cukurs
1 olas dzeltenums
šķipsniņa sāls

Vārītais krēms
250ml piens
3 olu dzeltenumi
60g cukurs
20g milti

Ogas:
Mellenes, ķirši, upenes (daudzums atkarīgs cik salds vai skābs būs šis deserts)
100g milti
50g sviests
40g cukurs

 Pagatavošana:
Pienu uzsilda.
Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru un miltiem.
Ātri maisot pienu, pievieno olu maisījumu, maisa kamēr sabiezē.
Atdzesē.
Bļodā sajauc miltus, cukuru, mīkstu sviestu, sāli un atdalītu olas dzeltenumu.

Visu mīca ar rokām, līdz veidojas viendabīga mīklas masa.
Mīklu liek ledusskapī un atpūtina 30 minūtes.
Drumstalām miltus, sviestu, cukuru liek bļodā un ar rokām drupinot veido drumstalas.
Cepamajā traukā (neliela cepamā paplāte vai stikla trauks sacepumiem) liek smilšu mīklu un izveido pamatni.
Virsū klāj vārīto krēmu un ogas, tad pa virsu uzber drumstalas.
Cep 180 grādos 20 min, lai veidojas zeltaini brūnas drumstalas.
Pasniedz karstu ar saldējumu.


Māsas vēl Jums labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru