ceturtdiena, 2012. gada 5. aprīlis

Siera kūka

Kā jau katram, kurš mīl gatavot, arī mums ir sava siera kūkas versija. Un lai ko mēs gatavotu, šad tad vienalga atgriežamies pie šīs. Kūka leģenda un lai cik veca un mīļa tā būtu, ik pa laikam  vēl joprojam izdodas pārsteigt kādu, kurš domā, ka siera kūka ir sāļā kūka. Tad nu mēģiniet un baudiet un ar laiku iegūsiet tieši to savu vislabāko interpretāciju par siera kūku. Šī ir mūsējā. 


1pac Selgas cepumi
160g sviests
500g svaigais siers
3gb olas
1pac vaniļas pudiņa pulveris
100g cukurs
Citronu sula pēc garšas
Pagatavošana:
Cepumus sablenderē Smalkā pulverī.
Izkausē sviestu un pievieno cepumiem.
Kūkas formā (20cm) no cepumu masas veido kūkas pamatni.
Bļodā liek svaigo sieru, olas, cukuru, vaniļas pudiņa pulveri un citronu sulu. Visu ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
Masu lej kūkas formā.
Cep 160 grādos 50min. Atdzesē.
Pasniedz ar svaigām ogām.

Lai labi garšo! Priekā!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru